zaterdag 17 februari 2018

Athene.

Athene is de hoofdstad, grootste stad van Griekenland en één van de grootste steden van Europa. In de streek Attika wonen 3.812.330 mensen, waarvan er 3.192.606 in de metropool Athene. Dus niet alleen de gemeente Athene, maar de grote stad en het stedelijke gebied hieromheen. In de gemeente Athene wonen 664.046 mensen. Athene is het centrum van alle centra ter wereld. Het is de stad van de Olympische Spelen, de stad van wereldberoemde artiesten, cultureel knooppunt met festivals en internationale evenementen, wetenschappelijk centrum met talloze musea met unieke vondsten en tentoonstellingen. Vanaf de Akropolis heb je een prachtig uitzicht over Athene, de oude Agora, de kerk Agia Apostoli en de gezellige Plaka.
Athene is een bijzondere bestemming voor een stedentrip in Europa
De stad leent zich prima voor een stedentrip, kort bezoek of zakelijke bijeenkomst. Tijdens een stedentrip in Athene kun je een wandeling prima combineren met het openbaar vervoer. 
Culturele bezienswaardigheden in overvloed en ook om te shoppen op het moderne Ermou street of op de markt van Monastiraki, voor een souvenir, kom je niks te kort. De beste reistijd voor Athene zijn de maanden maart tot en met mei en vanaf half september tot en met eind oktober. Tip is een bezoek aan de stad vlak voor de kerstdagen. Hotels zijn er in Athene meer dan voldoende en variërend van eenvoudig tot luxe met een schitterend uitzicht op de Akropolis. Andere tip is een vakantie naar de Atheense Riviéra met luxe hotels langs de kust. Een prima combinatie van een stedentrip met een strandvakantie.
Tijdens de aanleg van het metronetwerk van Athene, start in 1992, werden meer dan vijftigduizend antieke schatten opgegraven. Deze artefacten worden nu tentoongesteld op verschillende metrohalten. De voorwerpen, die voor een deel zijn vervangen door replica’s, omvatten een periode uit de Atheense geschiedenis vanaf Neolithicum, rond 6.500 voor Christus, tot de moderne tijd. Te bewonderen zijn onder meer marmeren en bronzen beelden, aardewerk, geplaveide straten, aquaducten, inscripties en een massagraf uit de tijd van de pest in de jaren 430 tot 420 voor Christus. Sommige stations zijn letterlijk met de hand uitgegraven om schade aan de voorwerpen te voorkomen.
De Akropolis stond in 2009 decor voor de film “My life in ruins”. Een Amerikaanse romantische komedie met Nia Vardalos in de hoofdrol en ook bekend van de film My big fat Greek wedding. Het is de eerste keer dat de Griekse regering een amerikaanse filmploeg toestemming heeft gegeven om te filmen op de Akropolis in Athene. De film speelt zicht verder af op de toeristische trekpleisters Epidaurus, Delphi en het oude Olympia. Een Griekse reisgids neemt een groep toeristen mee op excursie door Griekenland, maar de groep lijkt niet geïnteresseerd in het Griekse landschap en de bezienswaardigheden. Ze ontmoet een speciale toerist die haar leven compleet verandert.


Reistijd
Athene
3 uur 25 minuten
Luchthaven Athene: 3 uur en 25 minuten.
U bereikt Athene via de internationale luchthaven Athens International Airport. Deze luchthaven staat ook bekend onder de naam Elefthérios Venizélos.
Athens International Airport
De luchthaven ligt op ongeveer 36 km van Athene. Met de auto doet u er ongeveer 40 minuten over om het centrum van Athene te bereiken.
Jaarlijks maken ongeveer 17,5 miljoen reizigers gebruik van deze luchthaven. Er vliegen ongeveer 75 luchtvaartmaatschappijen vanaf Athens International Airport, waaronder KLM, Aeroflot en Transavia, naar 130 bestemmingen.
Athens International Airport beschikt over twee start –en landingsbanen met een lengte van 4.000 en 3.800 meter. De breedte van beide banen is 45 meter. Deze banen zijn lang en breed genoeg voor de grootste passagiersvliegtuigen om te kunnen landen.

De luchthaven beschikt over uitstekende moderne faciliteiten zoals autoverhuur, horeca en winkelgelegenheden.





















http://eengriekseiland.nl/overnachting-in-athene/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten