zaterdag 24 februari 2018

Athene II

De Griekse cultuur is de bakermat van de West-Europese beschaving. Algemene kenmerken zijn de ontwikkeling van filosofie, wetenschap en literatuur. Het oude Griekenland werd gevormd door een aantal staten, die onderling weinig contacten hadden. Het bestuur werd vanaf 530 vC op democratische grondslag gevoerd. De kunst kenmerkte zich door eenvoud en harmonie en had als doel de gemeenschap te dienen.

Het evenwicht, de harmonie, was een belangrijk begrip in de Klassieke Oudheid. Optimale harmonie werd als teken van Goddelijkheid beschouwd. In de opvoeding van de jonge Grieken werd veel zorg besteed aan het in evenwicht brengen van lichaam en geest. Sport was daarom belangrijk. De Grieken streefden naar “een gezonde geest in een gezond lichaam”. De eerste Olympische Spelen werden gehouden in het jaar 776 v.C 

Men streefde naar perfectie van zowel de uiterlijke als de innerlijke schoonheid. Aan de ontwikkeling van het denken kon men veel tijd besteden, omdat slaven het werk deden (vrije tijd noemde men scholè). In de Griekse Oudheid werd de mens als het middelpunt van het heelal gezien, de mens stond als zelfstandig functionerend individu centraal. Daarnaast speelde religie, die gebaseerd was op mythen, een belangrijke rol.







The Role Of Sex In The Origin Of The Universe According To Ancient Myths

There are two questions that have intrigued humanity for ages: Where do we come from and how were we created? Many religions and cultures have fashioned their own theories to understand our origins.

Although some religions believe sex is immoral and condemn people who practice it without reproductive intentions, ancient cultures, on the other hand, interpreted sex as a sacred act filled with mystical meanings. These cultures placed pleasure before reproduction. 








Geen opmerkingen:

Een reactie posten