zaterdag 6 augustus 2016

DEEL II DE KUNSTHAL ROTTERDAM



DEEL II DE KUNSTHAL.





Bij de uitgang Boijmans en Van Beuningen linksaf langs het kiezelpad van de beeldentuin.
De beeldentuin oogt levendig, kinderen spelen in en om de beelden en er worden foto’s genomen. Een aantal stappen verder loop je het park in: Adembenemend. Een tuin als van Monet in Giverny.
De zon schijnt en het park nodigt uit om te chillen. Ik heb echter nog maar twee uur voordat mijn parkeerkaart is afgelopen en stap dapper door naar de kunsthal. Even  gebruik maken van gratis entree met museumjaarkaart.










Fernando Botero
celebrate live.

Een groot kleurrijk oeuvre van een Colombiaanse kunstenaar wordt geëxposeerd in de kunsthal van Rotterdam.
Botero kopieert schilderijen van grote meesters. Hij onderzoekt de schilderijen, bestudeert de schilderijen en maakt er een Botero schilderij van. Dat wil zeggen
dat de kunstenaar het volume opblaast in de schilderijen. Het is geen aantijging of respectloze houding t.o.v. de dikkere medemens. Sterker nog de figuren trekken je aan, maken je blij.
Het publiek loopt tevreden in de rondte. Over het algemeen wordt de kunst van Botero gewaardeerd.
Het werk is vrolijk, grappig en herkenbaar. Er zijn schilderijen, pasteltekeningen en sculpturen.







ALL YOU CAN ART/STUDENTEN VAN IBB.

Ik loop de kunsthal door en kom in een enorme bonte chaos met heel veel jonge mensen. Er wordt kunst gemaakt in de kunsthal. Verbaasd loop ik in de rondte en vraag mijzelf af wat er aan de hand is.
Narolian aan het werk.
Ik raak in gesprek met een student uit Curacao, zijn naam is Narolian Meucelina. Hij is 20 jaar oud en volgt de 
2-jarige kunstopleiding in Curaçao. Narolian heeft eerst een opleiding in de bouw gevolgd en afgerond,  maar hij merkte al snel dat zijn hart ligt bij de kunst en schrijft zich in bij instituto Buena Bista(IBB) Curaçao.
Het Ibb is de enige opleiding op Curaçao die kunstlessen verzorgd. Studenten stromen na deze opleiding door naar een ander land om een hbo opleiding te volgen. Narolian heeft zijn zinnen gezet op De hoge school van de kunsten in Utrecht.
Ik complimenteer Narolian en vertel hem dat het fijn is om een degelijke bouwopleiding aan de basis te hebben. Tevens is het een mooie kans om met de opleiding te exposeren in de kunsthal. Narolian is zeer gemotiveerd en biedt mij enthousiast een rondleiding aan.
We stoppen bij een wand vol met schilderijen en laat werk zien wat voort gekomen is uit een lezing, een lezing over klassieke kunst. Hij laat diverse aanpak zien van verschillende studenten, van klassiek tot modern. Hij draait zich om en wijst op de gehele ruimte. Wat u hier ziet is eigenlijk een kopie van onze opleiding. Zo ziet het er bij ons uit, zo werkt het bij ons... Inspirerend!




















Geen opmerkingen:

Een reactie posten