vrijdag 20 mei 2016



12.15 vergadering komend jaar. 3 vakken, onderzoeksvaardigheden , KUA, en CKV.
Helaas, een verlenging (atelier senior) zit er niet in.

Gewerkt aan drie werkstukken: matador,  lambs and Artex.

Aan het eind van de middag volgde er een lezing van een kunstenaar, Jeramiah Day. Hij vroeg zich veel zaken af over de maatschappij en kunst. Newman was leidraad. Moderne kunst, stedelijk,
politiek, performance, taal. De kwetsbaarheid van deze kunstenaar viel mij op, daarnaast het zoeken en het afvragen en aan de kaak stellen van de maatschappij en ondervragen door performances.

In beweging blijven en openstaan voor loslaten en bewegen niet geforceerd werken, het komt aanwaaien.

Jeremiah Day is een Amerikaanse kunstenaar / storyteller die met performance en fotografie zijn publiek meeneemt in de sociologische en politieke vraagstukken die hij zichzelf voorlegt. Zijn performances spelen met de ruimtes die hij tot zijn beschikking heeft. De lijn tussen het bedoelde en geïmproviseerde is bij Day soms lastig te herkennen. Middels grote en soms breekbare gebaren en bewegingen en fragmentarische dialogen trekt hij zijn toeschouwers mee zijn verhalen in.
Days krachtigste drijfveren vinden hun oorsprong in historische maatschappelijk-politieke gebeurtenissen. De werelden waar hij een vluchtige kijk in biedt, vertellen over plekken, personen en situaties om een conversatie of discussie op te starten.
Day is geboren in 1974. Hij studeerde af aan de Universiteit van Californië. Door een combinatie van beheerste gebaren, grote bewegingen als rollen, springen en dansen en fragmentarische maar helder gesproken dialogen neemt hij zijn publiek mee in zijn wereld sociaal-maatschappelijke conversatie.

MATELLICA- ENTER SANDMAN  https://youtu.be/CD-E-LDc384 <3
Prachtig nummer geweldige clip.


Werk van Lawrence Weiner









Geen opmerkingen:

Een reactie posten