zaterdag 9 juli 2016

Kunstproject Sea of hull, Spencer Tunick.




Spencer Tunik is een Amerikaans beeldend kunstenaar. De kunstenaar is vooral bekend vanwege zijn installaties met grote aantallen naakte mensen.Vanaf 1992 maakt hij installaties van grote aantallen naakten in de natuur en locaties in de openbare ruimte in grote steden als New York, Melbourne, Londen. Tunicks beelden worden abstract door de grote concentratie naakte mensen. Op 6 mei 2007 fotografeerde hij een recordaantal van 18.000 deelnemers op het plein van de grondwet in Mexico-stad. De volgende dag werden alleen vrouwen met het zwarte haar en de dikke wenkbrauwen van Frida kahlo gefotografeerd in het Frida Kahlohuis in Mexico-Stad.



In het Engelse Hull hebben duizenden naakte en blauw geverfde mannen en vrouwen  meegedaan aan een kunstproject.De Amerikaanse kunstenaar Spencer Tunick fotografeerde de blauwe massa.Het kunstproject Sea of Hull is georganiseerd omdat Hull voor volgend jaar tot cultuurstad van het land is uitgeroepen.



De foto's worden volgend jaar geëxposeerd. Onder meer op een wandelbrug, op straat in het centrum en in een park gingen de deelnemers staand en liggend op de foto.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten